BİR İDDİA DA AKTAŞ'TAN

BİR İDDİA DA AKTAŞ

Katlı otopark inşaatıyla ilgili usulsüzlük iddiaları gündemden düşmezken, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ta kapanan belde belediyeleriyle ilgili bir iddia ortaya attı. Aktaş, belde belediyelerinin ayakta durabilmek için legal olmayan işler yaptığını

İnegöl Yeni Gazeteciler Derneği’nin Ramazan Sokağında düzenlediği ‘Ramazan Sohbetleri’ programının önceki akşamki konuğu, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş oldu. Dernek üyesi gazetecilerin de yer aldığı programda, Aktaş kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Aktaş’ın İnegöl ile ilgili önemli açıklamalarının yer aldığı programda, 30 Mart seçimleriyle birlikte kapanarak mahalleye dönüşen eski belde belediyeleriyle ilgili iddiaları dikkat çekti.

 

RAMAZAN SOKAĞI BU YIL BAŞARILI OLDU

Ramazan Sohbetleri programı, Alinur Aktaş’ın ramazanla ilgili konuşmasıyla başladı. Ramazan Sokağı ve etkinliklere ilişkin konuşan Aktaş, “2005 yılından bu yana Ramazan Sokağını uyguluyoruz. Her yıl yeri değişebilir. Belli bir süre sonra insanlar yeri kanıksıyor, farklı mekanlar istiyor. Geçmiş yıllarda da hata yaptığımız konular olmuş olabilir. Falcı, dövmeci gibi pek fazla ramazanın ruhuna uymayan aktiviteler olmuştu, ama son yıllarda ekibimiz de profesyonelleşti. Burada mesele, insanları o alıştıkları ortamlardan biraz daha farklı ortamlara çekebilir miyiz? İyinin de üst sınırı yok. Çok daha iyiyi de yapabiliriz ramazan sokağında, ama ben bu yıl çok başarılı olduğumuzu düşünüyorum” dedi.

 

“GEÇİŞ SÜRECİNDE SORUNLAR YAŞADIK”

Başkan Aktaş, 30 Mart 2014 tarihinden itibaren Büyükşehir Belediyesine dahil olan İnegöl’de o tarihten bu yana nasıl bir değişiklik olduğuna ilişkin soruya verdiği yanıtta, geçiş sürecinde sorunlar olduğunu söyledi. Aktaş, şöyle konuştu: “30 Mart’tan sonra Bursa’nın 17 ilçesinin tamamı Büyükşehir’e bağlandı. Bu ne demek; alt yapı, su, kanalizasyon, ulaşım Büyükşehir’e geçti. Belde belediyeleri kalktı, köyler mahalle oldu. Tabi geçiş dönemiyle ilgili bazı sıkıntılar yaşandı. 4 beldeden 108 personel geldi. 60 personeli görevlendirdik, 48 tane fazla personel oluştu. Şuanda fazla 20’den fazla personel azalttık ve daha da azaltmak zorundayız. Artık 30 hanelik Eskiköy’e de, 50 hanelik Mezit’e de siz artık temizlik hizmet vermek zorundasınız. Geçiş süreciyle ilgili bir miktar sorun yaşamıyor değiliz. İller Bankası payımız düştü, gelirlerimiz azaldı. Ama kesinlikle İnegöl Belediyesi bu konuda en rahat edecek belediyedir.”

 

BELEDİYE 2 BÜYÜK İHALE YAPACAK

İnegöl Belediyesi’nin Büyükşehir sürecinde yaşadığı sorunlardan biri de maddi kayıplardı. Ancak sanıldığı gibi problem olmadığını ifade eden Aktaş, Belediyeye sağlanacak ek gelirler hakkında bilgi verdi. 8 Temmuz’da iki büyük ihale yapılacağını belirten Aktaş, “5 ayrı büyük parselimizi ihaleye çıkarıyoruz. Ondan sonraki ay TOKİ’den gelen 50 konutu ihalesi yapılacak. Bunlar bütçeye ek kaynak sağlamak adına yapılan atraksiyonlar. Dolayısıyla, İnegöl Belediyesi sağlam duruşunu ortaya koymaya devam edecek” dedi.

 

“LEGAL OLMAYAN YOLLARA GİTMEK DURUMUNDA KALMIŞLAR”

Alinur Aktaş, Bütünşehir projesinin yüzde yüz doğru bir proje olduğunu düşündüğünü de vurguladı. Kapanan belde belediyeleri hakkında da konuşan Başkan Aktaş, “4 belde belediyesi kapatıldı. Eşref Yiğit ile 4 aydır beraber çalışıyorum, biz hiçbir şey yapmıyormuşuz dedi. Doğru dürüst teknik elemanı, mühendisi olmayan belediyeler vardı. 4 belediye de bize bağlandı. Bunun en profesyoneli, en kurumsalı Yeniceköy Belediyesi idi. Bu belediyelere hizmet etmiş herkesten Allah razı olsun. Ama tüm samimiyetimle söylüyorum, resmen adları varmış. Özellikle imar uygulamaları ile ilgili ciddi tarihi hatalar yapılmış. İmar yetkisi Tahtaköprü Belediyesi’nde de var, Cerrah Belediyesi’nde de var, Kurşunlu Belediyesi’nde de var. Tarla ortalarına koltuk fabrikaları yapılmış. Belediyeyi yaşatmak için maalesef legal olmayan yollara gidilmek durumunda kalmışlar” dedi.



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,79% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2395,46% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22